BMI berekenen kind

BMI berekenen kind Hier vind je het antwoord op de vraag: Hoe zwaar mag een kind wegen en hoe bereken ik de bmi van een kind?

De BMI berekenen van een kind gaat op dezelfde manier als de bmi berekenen van een volwassene. De waarden moeten echter wel anders geïnterpreteerd worden.

De BMI index voor kinderen bereken je door het gewicht van het kind te delen door de lengte van het kind in het kwadraat. Stel dat het kind 49 kg weegt en 1,54 meter lang is, dan kun je de bmi berekenen kind als volgt:

49 / (1,54 x 1,54) = 20,7

Dit is een bmi van 20,7. Afhankelijk van de leeftijd en of het een jongen of meisje is kun je zien of de bmi van het kind goed is in de tabel hierboven. (klik de BMI tabel aan om een volledig overzicht te zien voor jongens en meisjes).

BMI index kind

Stel dat we in bovenstaand voorbeeld uitgaan van een jongetje van 10 jaar. In de BMI index tabel kun je dan zien dat de BMI van dit kind net in het gedeelte van overgewicht valt.
Gaan we met dezelfde gegevens bijvoorbeeld uit van een meisje van 13 jaar dan is dit een gezond gewicht.

Heb je de BMI berekend van je kind en twijfel je of jouw kind de juiste bmi index of het juiste gewicht heeft, neem dan altijd contact op met je huisarts!

Terug naar het overzicht van Hoe zwaar.